Facebook Twitter

Prins Ton I

D’n 50ste prins van de r’Ommelpotters is:

Prins Ton I

De nieuwe Prins van de r’Ommelpotters is Ton van Helmond.

Ton woont sinds zijn geboorte op de Busserdijk, waar hij samen met zijn vrouw Rianne en zijn drie kinderen Fenne (17), Esmee (15) en Dries (14) en hond Mees hun Loon- en Melkveebedrijf runnen. Het prinsenpaar zijn echte natuurliefhebbers en deze liefde hebben ze weten over te brengen op hun drie kinderen. Ze werken dan ook alle drie mee op het bedrijf.

Prins Ton wist al op jonge leeftijd dat hij “boer” wilde worden en heeft na het doorlopen van de LAS en de MAS, thuis het “boerenbedrijf” van zijn ouders overgenomen. Het bedrijf telt inmiddels 280 koeien, 190 stuks jongvee een vloot aan landbouwwerktuigen die voortgetrokken worden door de nodige tractoren.

De Prins is eigenlijk de boer onder de loonwerkers die door zijn zorg er voor zorgt dat andere het hoogste rendement uit de grond halen en tijd over hebben voor andere belangrijke dingen, zoals carnaval vieren. Deze zorg voor andere is welbekend in r’Ommelpottersland. Samen staan ze altijd klaar als er iets moet gebeuren in het mooie Ommelse land. Ton trekt voor de r‘Ommelpotters al jaren de prinsenwagen in de optocht, waar hij het hele jaar mee oefent om dit veilig te kunnen doen nu de prinsenwagen in tijden van relatieve carnavalsrust bij de prins op het bedrijf staat.

Het zit in de aard van het prinsenpaar om andere te helpen en vooruit te helpen. Zo deelt Prins Ton graag zijn kennis en kunde om andere weer verder te helpen. Je kunt hiervoor altijd een berichtje sturen en zo kun je leren hoe je grond bewerkt, onderhoud aan machines verricht en oogstwerkzaamheden kunt doen. Je hebt hiervoor enkel een beetje inzicht en nauwkeurigheid nodig en je moet goed kunnen samenwerken. Een rijbewijs CE is geen must maar een pré. Zo leert de Prins je op een afwisselende werkplek op een modern loonbedrijf de kneepjes in een jong en vooruitstrevend team. Kijk eens op vanhelmondloonbedrijf.nl wat hij allemaal nog wel niet meer doet.

Ton is het liefste rondom huis en is een echte “alleskunner”. Hij houdt van schaatsen, varen en wakeboarden (al doet hij dat vaak op één dag en geen week, daar heeft hij de tijd niet voor). Hij is nog steeds in bezit van zijn Honda MTX die hem geholpen heeft de nodige scholen te doorlopen. Eigenlijk houdt hij van alles wat gemotoriseerd is.

De vader van de Prins is een corifee van de r‘Ommelpotters. Hij was jarenlang lid van de Raad van Elf en drijfveer van de r’Ommelpotters.