Facebook Instagram X

Prins Robert I

D’n 51e Prins van de r’Ommelpotters is: Prins Robert I
Robert is in 1971 geboren in het “Ommels Eindje” als zoon van Mies en Tonny Berkers. Na enkele buitenlandse stages, een korte woonperiode in Tilburg en vervolgens in Asten, is Prins Robert I samen met zijn vrouw Miranda en drie kinderen Michel (17), Simone (16) en Stef (14) en hun jachthond Winston, neergestreken in hun paleis aan de Kennisstraat in Ommel. Het paleis is grotendeels door de Prins zelf gebouwd. Het terugverhuizen naar Ommel is naar eigen zeggen ‘een van de beste dingen’ die hij ooit heeft gedaan.

Het prinsenpaar heeft elkaar op jonge leeftijd leren kennen op Ponyclub ‘t Gulden Spoor, waar Prins Robert I al op vroege leeftijd een prins op het witte paard bleek te zijn.
Prins Robert I is een “technische” Prins. Na zijn opleidingen HTS werktuigbouwkunde en technische bedrijfskunde, heeft hij zijn master Bedrijfskunde gehaald aan de universiteit Nyenrode. Na zijn studie, werkte hij oa bij Vanderlande Industries en is hij momenteel werkzaam als Program Manager Customer Support EUV bij ASML.

De Prins is ook erg sportief. Zo heeft hij in zijn jeugd gevoetbald bij Olympia Boys. In het huidige leven gaat hij graag de “berg” af zowel skiënd als abseilend of op zijn mountainbike. Fietsen doet hij bijna dagelijks met zijn speedbike voor woon- werk-verkeer. Hij houdt erg van snelheid en kijkt graag naar de F1. Daarnaast maakt hij graag ritjes op zijn motor en iets minder snelle ritjes in zijn oldtimer (MG uit 1960) waar hij al sleutelend samen met zijn gezin vele tourtochten mee maakt.

Prins Robert I is een r’Ommelpotter vanaf zijn eerste uur en heugt zich de nodige feesten samen met de r’Ommelpotters. Ooit wist Prins Jan II (1977) hem tijdens de schoolcarnaval al te vertellen dat Prins Robert I ooit Prins van de r’Ommelpotters zou worden.

Prins Robert I is naast een feestvierder ook een echte bourgondiër. Zo houdt hij van gezelligheid en heerlijk uiteten of borrelen met vrienden en familie; een goed glas (rode) wijn mag daar niet bij ontbreken!